SDP sai loistavan presidenttiehdokkaan

Ajankohtaista

 

Alle puolen vuoden päästä suomalaiset pääsevät käyttämään äänioikeuttaan vaaleissa, jotka perinteisesti saavat äänestäjät liikkeelle. Kun maa valitsee itselleen presidentin seuraavaksi kuudeksi vuodeksi, silloin kannattaa käyttää omaa äänioikeuttaan. Presidentin tehtävät ja rooli ovat muuttuneet vuosien aikana, mutta jokin meitä tuntuu presidenteissä kiehtovan ja presidentti on edelleen suomalaisille tärkeä.

SDP valitsi viime lauantaina loistavan presidenttiehdokkaan. Tuula Haatainen on viisas ja sivistynyt ihminen, ja olen erittäin ylpeä hänen valinnastaan. Tunnen Tuulan hyvin, sekä poliitikkona että ihmisenä. Hän on erittäin osaava ja yhteistyökykyinen poliitikko sekä sydämellinen ja aito ihminen. Erityisesti arvostan hänen taitoaan kuunnella ja kuulla toista ihmistä. Tuulalle jokainen ihminen on tärkeä ja arvokas juuri omana itsenään. Kenenkään ihmisen murhe tai huolenaihe ei ole vähäpätöinen Tuulalle, sillä hän ymmärtää, että se on kyseisen ihmisen aito tuntemus. Tällaisia poliitikkoja tarvitaan lisää.

Tuulalla on erittäin vahva arvopohja, mikä tuli esiin hänen upeassa puheessaan lauantaina. Hän tuomitsi vihapuheen ja rasismin sekä kertoi puolustavansa demokratiaa ja avointa yhteiskuntaa viimeiseen saakka. Sitä tarvitaan nyt, kun epävakaus vallitsee ympäri maailman. Epävarmuuden aikoina johtavien poliitikkojen tulisi keskittyä yhdistäviin asioihin, ei käyttää hyväkseen ihmisten pettymystä. Kenenkään pettymys ei katoa pelkoja ja vihaa lietsomalla. Juuri tästä syystä SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haataisen viesti on niin tärkeä.

SDP on Eurooppa-puolue ja kansainvälinen puolue. Tätä samaa on myös Tuula Haatainen. Kun haasteemme ovat yhä enemmän globaaleja, myös ratkaisujen on oltava globaaleja yhdessä tehtyjä. Sisäänpäin käpertyminen ei ratkaise mitään. Suomen ja suomalaisten etu on edistää kestävää kehitystä, vapautta, oikeudenmukaisuutta, solidaarisuutta ja tasa-arvoa maapallolla. Tähän tehtävään Tuula Haatainen on juuri oikea henkilö.

Kansainvälisyys on meille tärkeää, mutta yhtä paljon Sosialidemokraatit haluavat uudistaa ja kehittää suomalaista yhteiskuntaa. Koska paikallaan ei voi eikä pidä pysyä, on huolehdittava siitä, että muutos on turvallisempi vaihtoehto. Muutos on mahdollista niin, että kaikki pidetään mukana. Tulevaisuudenusko painottuu myös Tuulan ajatuksissa:

”Olen valmis tekemään työtä sen puolesta, että jokaisen lapsen vanhemmat voivat luottaa, että heidän lapsillaan on tulevaisuuden avaimet elämässään taustastaan riippumatta. Haluan, että Suomi on turvallinen maa, kokoaan suurempi toimija, yhteisten arvojemme puolustaja. Isänmaa, josta voimme olla ylpeä,” hän sanoi puheessaan viime lauantaina.

Suomi, josta kaikki voivat olla ylpeitä. Sellainen Suomi on avoin, demokraattinen, välittävä, kansainvälinen ja tasa-arvoinen. Tällaista Suomea Sosialidemokraatit ja SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen kannattavat. Tällaisen Suomen eteen me teemme töitä.

Sosialidemokraattien presidenttiehdokkuus on kunnia-asia ja iso juttu. Presidentit Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen ovat tehneet upeaa työtä ja edustaneet maatamme maailmalla ensiluokkaisesti. Jo edesmenneen Koiviston tarina on vertaansa vailla, aivan kuten Suomenkin tarina: köyhistä oloista osaavaksi ja merkittäväksi kansainväliseksi tekijäksi. Ahtisaari on ollut sekä presidenttinä että rauhanvälittäjänä erinomainen suurlähettiläs Suomelle. Halonen nosti presidenttinä esille kestävän kehityksen, solidaarisuuden ja tasa-arvon. Hän ymmärsi ensimmäisten joukossa, että ihmiskunnan kohtalo riippuu siitä, kuinka kestävällä tavalla kohtelemme toinen toistamme ja ympäröivää maailmaa. On sanomattakin selvää, että maamme ensimmäinen naispresidentti jää Suomen historiaan.

Samalla tavalla myös maamme toinen naispresidentti jää historiaan.

Kannustan kaikkia lähtemään mukaan Tuulan kampanjaan. Osallistua voi monella eri tavalla – ja juuri haluamallaan tavalla. Menestys tehdään yhdessä. Tillsammans. Together.

Mukaan pääsee osoitteessa www.presidentti2018.fi.